Näihin pikkupiiraisiin on helppo saada uppoamaan paljon omenoita, jos tuntuu, että oman puun antimia ei saa käytettyä mihinkään. Silloin kun tuoreita omenoita on tarjolla, voi hyvin leipoa vaikka koko seuraavan vuoden piiraat kerralla. Näitä on leivottu nyt parina syksynä ja maku on ollut molemmilla kerroilla yhtä hyvä!
Omppupiiraat
(18 pientä tai 1 iso piirakka)4 munaa
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
5 dl vehnäjauhoja
1 dl sulatettua margariinia
1 dl maitoa
Päälle:
10-12 pientä omenaakanelia
Muru:
75 g pehmeää margariinia1 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl kaurahiutaleita
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe ja vehnäjauhot keskenään ja lisää muna-sokeriseokseen. Lisää margariini ja maito. Sekoita tasaiseksi.
Voitele joko iso piirakkavuoka (halk. 28 cm) tai pienet piirakkavuoat ja laita taikina siihen (pieniin vuokiin riittää n. 1 rkl taikinaa/vuoka). Paloittele omenat ja ripottele ne pohjan päälle. Ripottele vielä kanelia omenoiden päälle makusi mukaan.
Sekoita kaikki muruainekset keskenään ja lisää piirakan päälle. Paista 200°C 25 min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti