lauantai 13. huhtikuuta 2013

Pätkiskakku

Tumma kakkupohja:

4 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
2-3 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Täyte:

1 prk (2 dl) kuohukermaa
250 g maustamatonta
          rahkaa
2 tl vaniljasokeria
1 rkl sokeria
n. 200 g pätkiksiä

Kostutus:

1 dl vettä
3/4 dl kahvilikööriä

Koristelu:

5 dl kuohukermaa
3 tl vaniljasokeria
3/4 dl sokeria 
50 g suklaata
tuoreita mintun lehtiä




Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi vaahtoon. Sekoita taikina tasaiseksi varovasti nostellen. Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka  (halk. 24 cm). Kaada taikina vuokaan ja paista 175ºC 35-40 min.
Anna kypsän kakun jäähtyä vuoassa 10 minuuttia. Kumoa kakku sitten leivinpaperille ja laita vuoka takaisin kakun päälle. Anna kakun jäähtyä kunnolla! Kun kakku on jäähtynyt leikkaa se kolmeen osaan. 
Vatkaa täyttettä varten 2 dl kuohukermaa. Lisää siihen rahka ja sokerit. Rouhi pätkikset ja lisää ne täytteeseen.
Sekoita vesi ja kahvilikööri keskenään ja kostuta ensin kakun alin osa. Levitä sitten päälle puolet täytteestä ja nosta seuraava osa päälle. Toimi toisen kerroksen kanssa samalla tavalla kuin edellisen. Kostuta vielä päällimmäinen kerros kunnolla.
Vatkaa kuorrutuksen kerma vaahdoksi ja lisää sokerit. Levitä kermavaahtoa ensin kakun päälle ja reunoille tasaiseksi kerrokseksi.
Sulata suklaa vesihauteessa ja anna jäähtyä 32ºC:ksi, jolloin sitä on hyvä käsitellä. Vedä kakun pintaan viivoja ensin toiseen ja sitten toiseen suuntaan, jotta saat aikaan ruudukon.
Pursota loppu kerma kakun reunoille ja viimeistele kakku vielä mintun lehdillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...