lauantai 30. maaliskuuta 2013

Linssikeitto

Linssikeitto ei välttämättä kuulosta ruokana kovin herkulliselta, eikä myöskään näytä siltä.. Kuitenkin kunnolla maustettuna sain tästä melko vaatimattomasta raaka-aineesta aikaiseksi (tosin ihan vahingossa) yhden lempi keitoistani.

Linssikeitto

(4 annosta)

1 pkt (400 g) punaisia linssejä
1 iso sipuli
2 valkosipulin kynttä
2 rkl öljyä
nippu tuoretta korianteria
1 punainen chili
2 rkl kasvisfondia
n. 8 dl vettä
2 tl paprikajauhetta
2 tl juustokuminaa
suolaa & pippuria

 
Huuhdoa linssit kylmällä vedellä ja valuta siivilässä.
Sillä välin kuori ja pilko sipuli,valkosipulit sekä chili. Chiliin voit halutessasi jättää siemenet.
Kuullota sipulit öljyssä kattilassa ja lisää joukkoon hienonnettu korianteri ja chili.
Lisää kattilaan kasvisfondi ja vesi sekä linssit.
Anna kiehua miedolla lämmöllä n. 10 minuuttia ja mausta.
Keitä vielä 5 minuuttia. Anna keiton jäähtyä hetki ja soseuta se sauvasekoittimella tasaiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...