sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Pinaatti-herkkusienilasagne

(6 annosta)

1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 rkl öljyä
200 g tuoreita herkkusieniä
suolaa ja pippuria
 250 g pinaattia
250 g ricottaa
3/4 ruukku persiljaa
1 tl suolaa
2 tl sitruunamehua

Maitokastike

75 g voita
1 dl vehnäjauhoja
1 l maitoa
laakerinlehti
suolaa
ripaus valkopippuria
1/4 ruukku persiljaa

n. 9 kpl täysjyvä lasagnelevyjä

Hienonna sipuli ja valkosipuli. Ruskista ne öljyssä paistinpannulla. Viipaloi herkkusienet ja lisää pannulle. Paista, kunnes jäljellä on enää vähän nestettä.
Kiehauta pinaatit. Valuta ja jäähdytä ne. Sekoita pinaatin sekaan ricotta, suola, hienonnettu persilja ja sitruunamehu.
Sulata rasva kattilassa ja lisää vehnäjauhot. Sekoita ja lisää maito vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen. Lisää joukkoon laakerinlehti, suola ja valkopippuri. Odota että seos kiehahtaa ja lisää persilja.
Voitele vuoka ja kaada maiotkastiketta pohjalle. Peitä se lasagnelevyillä. Levitä ensimmäiseen kerrokseen puolet pinaattiseoksesta ja kaada päälle kastiketta. Laita toiseen kerrokseen sieniseos ja hieman katiketta. Laita kolmanteen kerrokseen loput pinaattiseoksesta ja maitokstiketta. Peitä lasagnelevyillä ja kaada loppu kastike vuokaan.
Paista 175°C n. 40 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...