sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Espanjan arkea

Nyt on ollut vähän väliä tuohon edelliseen, mutta täällä on niin surkeasti varustettu keittiö, että ei mitään ihmeellistä kannata edes yrittää tehdä... Jotenkas keskeisessä osassa ovat olleet makaronit, riisi, jauheliha, kana ja erilaiset vihannekset, mutta siihen se sitten jääkin.

Täällä Espanjassa on siis oltu jo viisi viikkoa ja enää viisi päivää jäljellä sitten suunta kohti Suomea (ja omaa keittiötä!). Viotria-Gasteiz on kyllä ollut mukava kaupunki, koska tämä on suhteellisen pieni kaupunki ja mikä parasta, ei ole mikään turistikohde. Sen kyllä huomaa, kun itse tällaisilla vaaleilla hiuksilla varustettuna liikkuu tuolla kaduilla... Huonona puolena voin sanoa sen, että kun ei ole paljon turisteja niin täällä ei myöskään puhuta englantia, mikä tuottaa välillä hieman ongelmia.
Tässä siis kuvaa Vitoriasta

Nyt kun Espanjassa kerran ollaan on pitänyt nähdä muitakin kaupunkeja. Olemme käyneet Pamplonassa, Madridissa, San Sebastianissa ja Bilbaossa, minne on tarkoitus mennä myöskin huomenna, kun on viimeinen lomapäivä.Tämä koko homman päätarkoitus eli työssäoppiminen on mennyt loppuajasta ihan lomailuksi, mutta se ei haittaa millään lailla :)

Joka paikassa täällä on pieniä kahviloita ja ravintoloita. Tai niitä ravintoloitakin pitäisi olla, mutta vielä ei ole osunut kohdalle kovin montaa... Mutta kuitenkin pakollinen ruoka, mitä piti maistaa oli paella. Itse päädyin sellaiseen kanaversioon, koska me ei niiden kalojen kanssa olla mitään parhaimpia ystäviä. Ja olihan se hyvää. Tavoitteena olisi vielä syödä sellainen espanjalainen perunatortilla.

Kivahan täällä on ruokaa tehdä, kun raaka-aineet on tuoreita ja katujen varsilla on paljon kauppoja, joissa myydään suurimmaksi osaksi vain vihanneksia ja hedelmiä.


Tulihan täällä ollessa myös tuo 18 vuotta täyteen! Kaupan valmiskakulla mentiin, kun tosiaan täältä keittiöstä ei löydy edes vispilää. Mutta varmasti laittelen kaikelaisten herkkujen ohjeita kunhan täältä kotiudun ja alan valmistelemaan synttäreitä siellä Suomessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...