maanantai 16. huhtikuuta 2012

Kotiinpaluu!

Voi sitä fiilistä, kun pääset jälleen kotiin ja alat ensimmäisen kerran kuuteen viikkoon leipomaan jotakin. Tällä kertaa teinkin vaihteeksi suolaista, mikä sinänsä on harvinaista, sillä yleensä leivon keksejä, pullaa tms. makeaa. Mutta nyt meni näin!

Välimerellinen kasvis-juustopiiras


Pohja:
125 g margariinia
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl välimeren yrttiseosta (Meiran)
suolaa
2 keitettyä perunaa
n. 1-2 dl vettä

Täyte:
1 pieni purjo
3 eri väristä paprikaa
tilkka öljyä
200 g valutettuja fetakuutioita
2 1/2 dl ruokakermaa
3 munaa
1 dl juustoraastetta
1 ruukku basilikaa
suolaa ja pippuria

Sekoita jauhot, leivinjauhe, raastetut perunat sekä mausteet keskenään ja lisää joukkoon pehmeä rasva. Lisää sen verran vettä, että saat taikinasta sopivan kiinteää. Voitele vuoka (halkaisija n. 28 cm) ja painele taikina siihen. Laita jääkaappiin.
Pilko purjo ja paprikat. Hauduta hetki pannulla öljyn kanssa. Lisää fetakuutiot ja anna jäähtyä. Sekoita keskenään kerma, munat ja juustoraaste. Mausta suolalla ja pippurilla sekä silputulla basilikalla. Sekoita seos yhteen muiden täyteaineiden kanssa ja kaada pohjan päälle. Paista 200°C n. tunti.

Jos käsillä ei satu olemaan keitettyjä perunoita voit käyttää niiden sijasta puoli pussia perunamuusijauhetta. Sekoita ensin jauheeseen n. 1 dl vettä ja sitten jatka ohjeen mukaan. Veden määrää voi joutua hieman lisäämään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...