lauantai 28. tammikuuta 2012

Kaksin aina kaunihimpi

Kun katsot pakastimeen ja siellä on paketti joululta jäänyttä torttutaikinaa, mitä siitä voisikaan tehdä? Seuraavaksi katse siirtyy ruohosipuliin ja siinä se sitten oli: näistähän saa tehtyä pasteijanyyttejä.

Nyytit kahdella tapaa

1 kg torttutaikinalevyjä
1 muna (voiteluun)

 Sulata levyt ja kauli ne puolet pidemmiksi. Jaa kolmeen osaan. Laita täytettä neliön keskelle täytettä ja taittele nyyteiksi. Voitele munalla. Paista 225 °C n. 25 minuuttia.


Katkaraputäyte
 
200 g maustamatonta tuorejuustoa
180 g katkarapuja
3 rkl ruohosipulia
3 rkl sitruunamehua
suolaa
valkopippuria

Sulata ja valuta katkaravut (jos pakasteita). Lisää tuorejuuston sekaan ruohosipuli, sitruunamehu ja katkaravut. Sekoita. Mausta suolalla ja valkopippurilla oman maun mukaan.

Tomaatti-mozzarellatäyte

2 tomaattia
125 g mozzarellaa
nippu tuoretta basilikaa
suolaa
mustapippuria

Paloittele tomaatit ja poista siemenet. Hienonna basilika ja lisää tomaattien joukkoon. Paloittele mozzarella ja lisää tomaatin ja basilikan sekaan. Mausta suolalla ja pippurilla.

2 kommenttia:

  1. Juul...siis Jarmo Joensuusta31. tammikuuta 2012 klo 23.26

    omnomnom nää kaikki näyttää nii maukkailta :p vois iteki koettaa väsätä jtn...

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...