Kun katsot pakastimeen ja siellä on paketti joululta jäänyttä torttutaikinaa, mitä siitä voisikaan tehdä? Seuraavaksi katse siirtyy ruohosipuliin ja siinä se sitten oli: näistähän saa tehtyä pasteijanyyttejä.
Nyytit kahdella tapaa
1 kg torttutaikinalevyjä
1 muna (voiteluun)
Sulata levyt ja kauli ne puolet pidemmiksi. Jaa kolmeen osaan. Laita täytettä neliön keskelle täytettä ja taittele nyyteiksi. Voitele munalla. Paista 225 °C n. 25 minuuttia.
Katkaraputäyte
200 g maustamatonta tuorejuustoa
180 g katkarapuja
3 rkl ruohosipulia
3 rkl sitruunamehua
suolaa
valkopippuria
Sulata ja valuta katkaravut (jos pakasteita). Lisää tuorejuuston sekaan ruohosipuli, sitruunamehu ja katkaravut. Sekoita. Mausta suolalla ja valkopippurilla oman maun mukaan.
Tomaatti-mozzarellatäyte
2 tomaattia
125 g mozzarellaa
nippu tuoretta basilikaa
suolaa
mustapippuria
Paloittele tomaatit ja poista siemenet. Hienonna basilika ja lisää tomaattien joukkoon. Paloittele mozzarella ja lisää tomaatin ja basilikan sekaan. Mausta suolalla ja pippurilla.
omnomnom nää kaikki näyttää nii maukkailta :p vois iteki koettaa väsätä jtn...
VastaaPoistakiitosta vaan :)mä tuun sitten syömään!
Poista