sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Perinteistä mukaillen

Ikinä ennen en ollut tehnyt Runebergin torttuja, joten jännityksellä odotin mitä näistäkin tulisi. Ihme kyllä, tulos yllätti positiivisesti. Voittavat mennen tullen ne kaupan valmisversiot!


Runebergin tortut
(12 kpl)

200g margariinia
2 dl sokeria
2 munaa
2 dl mantelijauhetta
2 dl korppujauhoja
2 dl vehnäjauhoja
2 tl kardemummaa
1 1/2 dl kermaa
1 1/2 tl leivinjauhetta

Kostutukseen

1 dl vettä
2 rkl sokeria
2 tl sitruunamehua

Pinnalle

Vadelmahilloa
Sokerikuorrutetta

Vatkaa pehmennyt rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Sekoita massaksi ja lisää viimeisenä kerma. Annostele taikina 12 muffinivuokaan (jos käytät muffinipeltiä voitele ja korppujauhota se ensin). Paista 200°C n. 20 min.
Sekoita kostutukseen tarvittavat aineet keskenään ja kostuta vielä lämpöiset tortut. Anna vetäytyä hetki ja tee kaikkiin pienet kolot keskelle ja laita niihin vadelmahilloa. Ympäröi hillo sokerikuorrutteella.

Taikinaa on helppo soveltaa itse ja siihen käy vallan mainiosti kaikki jauhot, mitä kaapista löytyy (hyvä tapa käyttää hyödyksi kaikki pussien pohjat). Mantelijauhoja voi korvata keksinmuruilla tms. Itse olen jättänyt pois taikinasta manteliuutteen. Kostutuksessa en myöskään käyttänyt karvasmantelia, joten nämä ovat miedomman makuisia. Näitä tehdessä vain mielikuvitus on rajana.

1 kommentti:

  1. Mä niin liityin sun lukijaks! Tää on ihan paras ruokablogi! ;)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...