keskiviikko 26. joulukuuta 2012

Kahvi-kookosneliöt

3 dl vehnäjauhoja
3/4 dl kaakaojauhetta
2 1/2 dl sokeria
4 dl kookoshiutaleita
250 g sulatettua voita
1 rkl vahvaa kahvia

Kuorrutus

n. 8 dl tomusokeria
1 rkl pikakahvijauhetta
30 g sulatettua voita
vajaa 1 dl vettä


 Siivilöi jauhot ja kaakaojauhe kulhoon ja lisää sokeri sekä kookoshiutaleet. Lisää joukkoon sulatettu voi ja kahvi. Sekoita hyvin. Voitele vuoka (20 x 25 cm). Painele seos vuoan pohjalle. Paista 175°C 20-30 min. Tarkista kypsyys tikulla. Anna levyn jäähtyä vuoassa.
Laita tomusokeri ja pikakahvijauhe kulhoon. Lisää joukkoon sulatettu voi ja 4 rkl vettä. Sekoita. Lisää vettä vähän kerrallaan, kunnes seos on hyvän paksuista ja helposti levittyvää. (Huom! jos käytät pikakahvijauheen tilalla rouhetta liuota se ensin veteen, koska muuten se jää pilkuiksi kuorrutukseen. Se ei toisaalta haittaa, jos haluaa vahvemman kahvin maun.)
Levitä kuorrutus jäähtyneen pohjan päälle ja anna jähmettyä huoneenlämmössä. Kun kuorrutus on jähmettynyt kokonaan leikkaa levy neliöiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...