Pohja
1 dl vehnäjauhoja
50 g voita
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 keltuainen
Ganache
100 g tummaa suklaata
3/4 dl kuohukermaa
1 rkl vaaleaa siirappia
1 tl pikakahvijauhetta
100 g tummaa suklaata
Nypi jauhot, voi, sokerit ja keltuainen murumaiseksi taikinaksi. Vaivaa sen jälkeen notkeaksi. Kääri taikina kelmuun ja laita viileään paikkaan 30 minuutiksi.
Kauli taikina jauhotetulla alustalla n. 3 mm:n paksuiseksi ja ota pyöreällä muotilla (halkaisija 3 cm) ympyröitä. Paista ympyröitä 200°C 8-10 min.
Hakkaa suklaa rouheeksi. Kiehauta kerma ja siirappi kattilassa, ota liedeltä ja sekoita joukkoon pikakahvijauhe ja suklaa. Anna suklaan sulaa hitaasti koko ajan sekoittaen. Anna ganachen jäähtyä.
Vatkaa ganache vaahdoksi. Kaada pursotinpussiin ja pursota pohjien päälle. Anna jähmettyä viileässä (ei jääkaapissa!) 24 tuntia.
Kuorrutusta varten sulata suklaa vesihauteessa ja anna jäähtyä n. 32 asteiseksi. Upota konvehdit suklaaseen ja anna jäähtyä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti