keskiviikko 26. joulukuuta 2012

Vaalea joululimppu

( 2 kpl)

5 dl piimää
1 1/2 pss kuivahiivaa
1 dl siirappia
2 tl suolaa
1 tl pomeranssinkuorta
1 tl fenkolin simeniä
1 tl anista
5 dl vehnäjauhoja
5 dl ruisjauhoja
1/4 dl öljyä

Voiteluun

1/2 dl vettä
2 rkl siirappia

Lämmitä piimä 42 asteiseksi ja lisää hiiva. Hienonna anis ja fankolin siemenet huhmareessa, jos ne eivät ole valmiiksi jauheina. Lisää siirappi ja mausteet. Alusta jauhot taikinaan ja lisää lopuksi öljy. Kohota taikinaa liinan alla n. tunti lämpimässä paikassa. Leivo kaksi pyöreää limppua ja anna kohota liinan alla vähintään 30 min.Voitele pinta siirappivedellä ja pistele leivät. Paista 175°C n. 45 min.
Anna jäähtyä peittämättä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...