torstai 17. toukokuuta 2012

Keksivalikoimaa

Vasemmalla pähkinäkeksit, keskellä cappuccinokeksit ja oikealla vadelmaiset pähkinäpikkuleivät

Cappuccinokeksit

(30 kpl)

200 g margariinia
1 dl sokeria
 1 muna
4 1/2 dl sokeria
1/2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
n. 1/2 dl cappuccinokahvijauhetta

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää joukkoon muna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita. Jäähdytä taikina jääkaapissa. Muotoile taikina 3 tangoksi ja paloittele niistä jokainen 10 osaan. Pyöritä taikinapalat palloiksi.
Paista 200°C 14-15 min.

Vadelmaiset pähkinäpikkuleivät

(40 kpl)

3 3/4 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl kaakaojauhetta
175 g margariinia
1 dl pähkinärouhetta
50 g valkosuklaarouhetta
1 dl vadelmamarmeladia (paistonkestävää)

Mittaa kulhoon jauhot, sokerit ja kaakaojauhe. Lisää joukkoon pehmeä kuutioitu margariini ja nypi murumaiseksi. Lisää pähkinä- ja valkosuklaa rouheet sekä marmeladi. Sekoita taikina tasaiseksi. Muotoile taikinasta 4 cm:n tanko (halkaisija n. 4 cm) ja kääri se leivinpaperiin. Anna vetäytyä jääkaapissa n. tunti. Leikkaa taikinasta sentin paksuisia viipaleita. Paista 175°C n. 15 min.

Pähkinäkeksit

(n. 40-50 kpl)


200 g margariinia
2 dl sokeria
2 dl kaurahiutaleita
2 dl rouhittuja suolapähkinöitä
1 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja
 n. 50 g tummaa suklaata kuorrutukseen

Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää muut ainekset ja sekoita taikina tasaiseksi. Pyörittele taikinasta pieniä palloja ja laita ne pellille. Paista 175 °C n. 12-15 min. Sulata suklaa ja valuta keksien päälle.

Mantelitangot

(n. 60 kpl)

5 dl vehnäjauhoja
1 1/4 dl sokeria
50 g mantelijauhetta
225 g margariinia
50-100 g tummaasuklaata koristeluun


Sekoita jauhot, mantelijauhe ja sokeri keskenään. Lisää pehmeä margariini ja nypi murumaiseksi. Alusta taikina palloksi ja jaa kahtia. Kauli molemmat taikinapalat omalle leivinpaperille suorakaiteen muotoon. Paista 150°C 20-25 min. Leikkaa vielä lämmin taikinalevy n. 7x2,5 sentin kokoisiksi pikkuleiviksi. (Tässä vaiheessa kannattaa olla nopea, sillä jäähtynyt taikina halkeilee.) Sulata suklaa ja koristele keksit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...