sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Kesäistä

Pirteä broileri-pastasalaatti

(4 annosta)

1 punainen paprika
1 keltainen paprika
loraus oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
1 tl Orange pepper-mausteseosta
(Santa Maria)
suolaa 
400 g broilerin rintafileitä
1 punasipuli
125 g vihreää parsaa
250 g fusillipastaa

Kastike
n. 3 rkl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
2 tl dijon sinappia
1 tl sokeria 
1 valkosipulin kynsi
4 rkl maustamatonta jogurttia
suolaa & mustapippurirouhetta

Lohko paprikat neljään osaan ja poista siemenet. Kuumenna pannu ja laita sinne paprikapalat kiiltävä pinta ylöspäin ja paista, kunnes pinta palaa ruskeille "rakoille". Käännä palat ympäri ja paista, kunnes paprikat ovat pehmenneet. Siirrä ne muovipussiin ja sulje pussi. Anna jäähtyä siihen asti, että saat kuorittua kiiltävän pinnan pois paprikoista. Viipaloi malto. Sekoita yhteen oliiviöljy, sitruunamehu, mausteseos ja suola. Voitele broilerifileet seoksella ja anna maustua n. 15 minuuttia. Paista kanat pannulla kypsiksi ja nosta sen jälkeen jäähtymään. Kuori parsoja hieman alaosasta ja laita pannulle. Paista, kunnes ovat sopivan kypsiä. Nosta ne jäähtymään ja leikkaa kahtia. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään ja tarkista maku. Viipaloi sipuli ohuiksi viipaleiksi ja laita isoon kulhoon. Kaada kastike sipuleiden päälle. Keitä pasta al denteksi, valuta ja huuhdo kylmällä vedellä, jotta ne jäähtyvät nopeammin. Leikkaa broilerit suikaleiksi. Lisää sipuleiden sekaan kaikki jäähtyneet kasvikset, broilerit ja pasta. Sekoita. Anna maustua jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...