torstai 17. toukokuuta 2012

Ei se perinteinen synttärikakku

Espressokakku

(2 kakkua)
Taikina 1
150 g voita
1 dl sokeria
1/2 dl fariinisokeria
3 munaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
2 dl banaanisurvosta
1/2 dl espressoa/vahvaa kahvia

Taikina 2
150 g voita
1 1/2 dl sokeria
3 munaa
3 1/3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria   
1/2 tl inkivääriä
1/2 dl appelsiinimehua
1/2 tl appelsiinin kuorta

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri/sokerit. Lisää munat yksitellen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ne taikinaa. Lisä lopuksi mahdolliset muut aineet ja nesteet ja sekoita tasaiseksi. Voitele ja  korppujauhota kaksi rengasvuokaa. Nostele eri taikinoita vuorotellen vuokiin lusikalla. Paista (molemmat kakut samaan aikaan) 175°C n. 50 minuuttia.
Koristele kakut juuri ennen tarjoilua sulatetulla suklaalla ja nomparelleillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...