keskiviikko 23. toukokuuta 2012

Nopeaa & hyvää ja vain salaattia!

Keväinen vihersalaatti

(yhdelle)
 
2 kananmunaa
10 lehteä frisée-salaattia
10 lehteä punaista salanova-salaattia
nippu rucolaa
10 lehteä viinisuolaheinää
muutama basilikan lehti
10 cm: pätkä kurkkua
1/2 vihreä paprika
50 g juustoa (esim. Edam)
suolaa & pippuria



Keitä kananmunat. (Tässä yksi tapa. Näin kananmunat eivät jää löysiksi, mutta ne ovat silti pehmeitä.) Laita munat ensin kylmään veteen ja laita liedelle. Odota, että vesi alkaa kiehua. Keitä munia minuutti ja käännä levy nollille, mutta jätä kattila sille ja anna olla 10 minuuttia. Siirrä munat kylmään veteen, jotta saat kuoret helpommin pois.
Viipaloi kurkku ja paprika. Lohko jäähtyneet ja kuoritut kananmunat neljään osaan ja kuutioi juusto. Sekoita kaikki salaatit ja yrtit keskenään ja laita suurelle lautaselle. Nostele kurkut ja paprikat salaatin päälle ja lisää lopuksi munalohkot ja juustokuutiot. Ripottele pinnalle vielä suolaa ja pippuria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...