torstai 17. toukokuuta 2012

Monenlaista makeaa

Vasemmalla mokkapalat, keskellä suklaa-appelsiinineliöt ja oikealla daimpalat

Mokkapalat

4 munaa
3 dl sokeria
200g margariinia
2 dl maitoa
5 dl vehnäjauhoja
2 rkl vanilliinisokeria
1 rkl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta

Kuorrutus

50 g margariinia
1 pkt tomusokeria
5 rkl vahvaa kahvia
2 rkl kaakaojauhetta
4 tl vaniljasokeria

Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää rasva sulatettuna, maito ja kuivat aineet muna-sokerivaahtoon. Sekoita tasaiseksi ja levitä pellille tasaisesti. Paista 200°C n. 15 min.
Kuorrutusta varten sulata rasva ja sekoita muut aineet sen joukkoon. (Jos kuorrutus on liian jähmeää lisää hieman kahvia. Jos taas se on liian löysää lisää tomusokeria.) Levitä kuorrutus jäähtyneen piirakan päälle ja ripottele pinnalle esim. strösseleitä, kookoshiutaleita tai suklaarouhetta.

Jos haluat piirakkaan vielä enemmän kahvin makua voit korvata taikinan maidon kahvilla.

Daimpalat

200 g taloussuklaata
175 g voita
2 3/4 dl sokeria
3 munaa
ripaus suolaa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 daimsuklaalevy

Kuorrutus

3 dl tomusokeria
2-3 rkl vahvaa kahvia

Sulata taloussuklaa ja voi kattilassa. Ota kattila pois levyltä ja anna jäähtyä jonkin aikaa. Rouhi daimsuklaalevy ja lisää yhdessä muiden aineiden kanssa kattilaan. Sekoita tasaiseksi. Voitele tai vuoraa leivinpaperilla n. 20 x 30 cm:n kokoinen vuoka. Paista 175°C 25-30 min. Anna jäähtyä vuoassa! Sekoita keskenään tomusokeri ja kahvi ja levitä piirakan päälle. Halutessasi voit koristella piirakan jotenkin esim. sulatetulla suklaalla tms.

Suklaa-appelsiinineliöt

6 munaa
4 dl sokeria
1 appelsiinin raastettu kuori
150 g tummaa suklaata
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
300 g margariinia
4 rkl appelsiinimehua

Kuorrutus

5 dl tomusokeria
4 rkl appelsiinimehua
1 1/2 appelsiinin raastettu kuori

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon raastettu appelsiinin kuori ja suklaa rouhe. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan. Sulata ja jäähdytä margariini ja lisää taikinaan yhdessä appelsiinimehun kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi. Levitä pellille. Paista 175°C n. 20 min. Anna levyn jäähtyä.
Sekoita kaikki kuorrutuksen aineet keskenään ja levitä piirakkalevyn päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...