Vasemmalla mokkapalat, keskellä suklaa-appelsiinineliöt ja oikealla daimpalat |
Mokkapalat
4 munaa3 dl sokeria
200g margariinia
2 dl maitoa
5 dl vehnäjauhoja
2 rkl vanilliinisokeria
1 rkl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
Kuorrutus
50 g margariinia1 pkt tomusokeria
5 rkl vahvaa kahvia
2 rkl kaakaojauhetta
4 tl vaniljasokeria
Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää rasva sulatettuna, maito ja kuivat aineet muna-sokerivaahtoon. Sekoita tasaiseksi ja levitä pellille tasaisesti. Paista 200°C n. 15 min.
Kuorrutusta varten sulata rasva ja sekoita muut aineet sen joukkoon. (Jos kuorrutus on liian jähmeää lisää hieman kahvia. Jos taas se on liian löysää lisää tomusokeria.) Levitä kuorrutus jäähtyneen piirakan päälle ja ripottele pinnalle esim. strösseleitä, kookoshiutaleita tai suklaarouhetta.
Jos haluat piirakkaan vielä enemmän kahvin makua voit korvata taikinan maidon kahvilla.
Daimpalat
200 g taloussuklaata175 g voita
2 3/4 dl sokeria
3 munaa
ripaus suolaa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 daimsuklaalevy
Kuorrutus
3 dl tomusokeria2-3 rkl vahvaa kahvia
Sulata taloussuklaa ja voi kattilassa. Ota kattila pois levyltä ja anna jäähtyä jonkin aikaa. Rouhi daimsuklaalevy ja lisää yhdessä muiden aineiden kanssa kattilaan. Sekoita tasaiseksi. Voitele tai vuoraa leivinpaperilla n. 20 x 30 cm:n kokoinen vuoka. Paista 175°C 25-30 min. Anna jäähtyä vuoassa! Sekoita keskenään tomusokeri ja kahvi ja levitä piirakan päälle. Halutessasi voit koristella piirakan jotenkin esim. sulatetulla suklaalla tms.
Suklaa-appelsiinineliöt
6 munaa4 dl sokeria
1 appelsiinin raastettu kuori
150 g tummaa suklaata
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
300 g margariinia
4 rkl appelsiinimehua
Kuorrutus
5 dl tomusokeria4 rkl appelsiinimehua
1 1/2 appelsiinin raastettu kuori
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon raastettu appelsiinin kuori ja suklaa rouhe. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan. Sulata ja jäähdytä margariini ja lisää taikinaan yhdessä appelsiinimehun kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi. Levitä pellille. Paista 175°C n. 20 min. Anna levyn jäähtyä.
Sekoita kaikki kuorrutuksen aineet keskenään ja levitä piirakkalevyn päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti